dinsdag 26 mei 2015

Kalender (Polka dots thema deel 1)

Het eerste deel van de polka dot reeks is de kalender. Ik vind het handig om altijd een kalender in mijn klas te hebben hangen waarop ik snel kan kijken wanneer er sportdagen zijn, wanneer er iemand jarig is, wanneer het vakantie is.

Daarom dat ik besloot om een kalender te maken. Ik begon met te zoeken op de teachers pay teachers site. Deze site kan je hier terugvinden. Dit is een website voor en door leerkrachten met daarop een hele hoop mooie en gratis materialen. Even aanmelden en je kan zoeken op categorie. Let op sommige zaken zijn betalen, anderen gratis. Op deze site vond ik dus een hele mooie basis voor mijn kalender. De basis die ik gebruikte kan je hier vinden.

Ik was niet helemaal tevreden met de kalender. Ik besloot om samen met deze basis zelf een kalender te maken. Zo ging ik te werk. (De onderlijnde zaken komen wel van dit document. De andere zaken zijn van eigen hand)

  • Openen nieuw word blad.
  • Kader hergebruiken van de basis.
  • Witte vorm invoeren met daarin een tabel voor de datums.
  • Titel invoegen die past bij het lettertype van mijn vorige spullen.
  • Invullen nummers voor de dagen. (Ik kies er bewust voor om geen rij in te voegen voor de dagen van de week. Op deze manier kan ik de kalender nog jaren gebruiken.)
  • Invoegen prent. Deze prent komt van de basis en vond ik ook terug op www.teacherspayteachers.com en op www.anniethingspossible.com

Je kan de kalender gewoon afdrukken in kleur, lamineren en klaar is kees.


Wil jij deze kalender ook gebruiken? Stuur dan snel een mailtje naar jufstephanie10@gmail.com en ik stuur je alles op.

Tot de volgende!

Bron afbeeldingen: www.anniethingspossible.com en www.teacherspayteachers.com
Bron kalender: https://www.teacherspayteachers.com/FreeDownload/FREE-Printable-Calendar-for-Teacher-Binder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten