woensdag 15 oktober 2014

Het wachtwoord

Voorlopig sta ik in een 5de leerjaar. Zoals vele onder jullie weten, zijn veel kinderen al bezig met computer, facebook,...

Vaak staan zij niet stil bij de gevaren van het internet. Preventie kan daarbij een hulp zijn. Elke week hebben wij tijdens de les ICT preventie rond internet gepland. In deze lessen komen zaken aan bod zoals het wachtwoord, cyberpesten, gevaren van chatten,...

Deze week werd de eerste les gegeven rond het wachtwoord.
Er werden enkele filmpjes en tekstjes getoond aan de leerlingen en aan de hand van deze zaken, kwamen we samen met hen tot enkele tips voor het bereiken van een optimaal wachtwoord.

Als ondersteuning van deze les maakte ik voor de leerlingen 2 werkbladen.


Het eerste werkblad geeft voor de leerlingen een opsomming van de tips en eigenschappen die een wachtwoord best kan bevatten.Het tweede werkblad is bedoeld als inoefening. De leerlingen krijgen enkele wachtwoorden te zien en vertellen aan de hand van het eerste blad of het goede en slechte wachtwoorden zijn en waarom (welke eigenschappen bevatten ze wel/niet).

Wil jij je kinderen ook bewust maken om veilige wachtwoorden te gebruiken? Stuur dan snel een mailtje naar jufstephanie10@gmail.com en ik stuur je de 2 werkbladen.

Tot de volgende keer!

Bron afbeeldingen: Google afbeeldingen/kleurplaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten